06-11-2018 - Εκδήλωση για Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΑΠΗ Χωριστής - Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας

Νομικό Πρόσωπο
Δήμου Δράμας
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Νέα - Ανακοινώσεις - Αποφάσεις > Νέα - Ανακοινώσεις > 2018
06-11-2018 - Εκδήλωση για Σακχαρώδη Διαβήτη στο ΚΑΠΗ Χωριστής
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που γιορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου 2018, το Τμήμα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και Φροντίδας Οικογένειας του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σακχαροδιαβητικών Δράμας προγραμματίζει σειρά δράσεων.
 
Σχεδόν 425 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με διαβήτη. Οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν και το γεγονός αυτό είναι επιβαρυντικό για τους ίδιους αλλά και για τη δημόσια υγεία. Η πανδημία του Διαβήτη δυστυχώς αυξάνεται και πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στους πολίτες, έτσι ώστε να γίνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, αλλά και η σωστή αντιμετώπισή της.
 
Σκοπός μας είναι να τιμήσουμε και εμείς σαν Τμήμα τη συγκεκριμένη ημέρα και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη.
 
Με τις παρακάτω δράσεις στοχεύουμε να ενημερώσουμε τα μέλη των ΚΑΠΗ μας για το τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος πάσχει από διαβήτη, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του διαβήτη, τι θα πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε, αλλά και για να προλάβουμε αυτή την ασθένεια.
 
Κλιμάκιο από τον Σύλλογο Σακχαροδιαβητικών Δράμας θα επισκεφθεί με τη σειρά τα ΚΑΠΗ, θα μιλήσει στα μέλη μας για το πώς μπορεί να ζει κάποιος αρμονικά με αυτή την ασθένεια και θα κάνει μετρήσεις σακχάρου αίματος στους παραβρισκόμενους.
 
Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας, κ. Αλέξης Παναγιωτίδης, ευχαριστούν τον Σύλλογο Σακχαρωδιαβητικών Δράμας και τον Ερυθρό Σταυρό για την ενεργό συμμετοχή τους και σημειώνουν ότι η δημοτική αρχή είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

 
Πρόγραμμα Δράσεων

 
ΚΑΠΗ Χωριστής
 
Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 ώρα 10.30 π.μ.

 
 
ΚΑΠΗ Ξηροποτάμου
 
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ώρα 5.00 μ.μ.
 

ΚΑΠΗ Δράμας
 
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 ώρα 10.30 π.μ.


Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ. Δράμας
 
Παναγιωτίδης Αλέξανδρος
Τηλέφωνο: 25210 24464
Fax: 25210 48134
Διοικητηρίου 11
1ος Όροφος
Δράμα - τ.κ. 66133
Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας
Επιστροφή στο περιεχόμενο