19-09-2018 - Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer - Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας

Νομικό Πρόσωπο
Δήμου Δράμας
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Νέα - Ανακοινώσεις - Αποφάσεις > Νέα - Ανακοινώσεις > 2018
ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΗΦΗ ΔΡΑΜΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ALZHEIMER

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις  21 Σεπτεμβρίου .
 
Στις αναπτυγμένες χώρες, η αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης έφερε στο προσκήνιο την Άνοια (α στερητικό + νους) με ποιο συχνή μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ σαν ένα μεγάλο ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.
 
Σήμερα, υπάρχουν 140.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα .Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από  την νόσο αυτή μαζί με τον ασθενή πάσχει και όλη η οικογένεια ,η οποία φέρει ένα δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό αλλά και οικονομικό φορτίο.
 
Παγκοσμίως,  στις μέρες μας υπάρχουν 47 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με Άνοια,  αριθμός που θα αυξηθεί δραματικά στο μέλλον.
 
Οι αιτίες της νόσου Αλτσχάιμερ δεν είναι συνολικά γνωστές.  Οι σημαντικότεροι παράγοντες κινδύνου είναι η γενετική προδιάθεση και η αύξηση της ηλικίας. Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μεγάλη ερευνητική προσπάθεια με στόχο την ανεύρεση περισσότερο αποτελεσματικών θεραπειών και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στον επιστημονικό χώρο ότι στο μέλλον θα έχουμε φαρμακευτικές παρεμβάσεις πολύ αποτελεσματικότερες. Μέχρι τότε, αυξημένη εγρήγορση και ενημέρωση της κοινωνίας για όλες τις διαστάσεις της νόσου είναι εξαιρετικά σημαντική.
 
Με  αυτή την αφορμή λοιπόν ,την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018,  στις 10.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ΚΗΦΗ  Δράμας εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της νόσου Alzheimer. Θα φιλοξενηθεί  ομάδα περιθαλπόμενων  και εργαζομένων του Παραρτήματος Χρόνιων  Παθήσεων Δράμας καθώς και συγγενείς τους.
 
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και οι φροντιστές των ωφελούμενων του ΚΗΦΗ μας. Σκοπός μας είναι να γίνει  ενημέρωση στους παρευρισκόμενους γύρω από τη νόσο.
 
 

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ. Δράμας
 
Παναγιωτίδης Αλέξανδρος
Τηλέφωνο: 25210 24464
Fax: 25210 48134
Διοικητηρίου 11
1ος Όροφος
Δράμα - τ.κ. 66133
Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας
Επιστροφή στο περιεχόμενο