25-10-2018 - Δράσεις για Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη - Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας

Νομικό Πρόσωπο
Δήμου Δράμας
Μετάβαση στο περιεχόμενο
Νέα - Ανακοινώσεις - Αποφάσεις > Νέα - Ανακοινώσεις > 2018
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη που  γιορτάζεται στις 14 Νοεμβρίου 2018,το Τμήμα  Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και Φροντίδας Οικογένειας του Ν.Π.Δ. Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Σακχαροδιαβητικών Δράμας   προγραμματίζει σειρά δράσεων.
 
 
Σχεδόν 425 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με το Διαβήτη.
 
Οι μισοί από αυτούς δε το γνωρίζουν και το γεγονός  αυτό  είναι επιβαρυντικό για τους ίδιους αλλά και για τη δημόσια υγεία.
 
Η πανδημία του Διαβήτη δυστυχώς αυξάνεται και πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στους πολίτες, έτσι ώστε να γίνεται η  έγκαιρη διάγνωση της νόσου αλλά και η σωστή αντιμετώπιση της.  Σκοπός  μας είναι να τιμήσουμε και εμείς σαν Τμήμα, την συγκεκριμένη μέρα  και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας  σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη.
 
 
Με τις παρακάτω δράσεις στοχεύουμε  να ενημερώσουμε  τα μέλη των Κ.Α.Π.Η.  μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει  όταν κάποιος  πάσχει από διαβήτη, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του διαβήτη, τι θα πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε  αλλά και για να προλάβουμε την ασθένεια αυτή.
 
Κλιμάκιο από τον σύλλογο Σακχαροδιαβητικών  θα επισκεφθεί με τη σειρά τα Κ.Α.Π.Η. ,  θα μιλήσει στα μέλη μας  για το πώς μπορεί να ζει κάποιος αρμονικά με την ασθένεια αυτή και θα κάνει μετρήσεις σακχάρου αίματος στους παρευρισκόμενους.
 
 

Πρόγραμμα Δράσεων

ΚΑΠΗ ΧΩΡΙΣΤΗΣ
 Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, ώρα 10.30 π,μ.
 
ΚΑΠΗ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 5.00 μ.μ.
 
ΚΑΠΗ ΔΡΑΜΑΣ
Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 ,ώρα 10.30 π.μ.
 

Ο  Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δράμας
 
Παναγιωτίδης Αλέξανδρος
Τηλέφωνο: 25210 24464
Fax: 25210 48134
Διοικητηρίου 11
1ος Όροφος
Δράμα - τ.κ. 66133
Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας
Επιστροφή στο περιεχόμενο